Навигација

19Е041ИИЕ - Инжењерство и електроника

Спецификација предмета
НазивИнжењерство и електроника
Акроним19Е041ИИЕ
Студијски програм
Модул
Тип студија
Наставник (предавач)
Наставник/сарадник (вежбе)
  Наставник/сарадник (ДОН)
   Број ЕСПБ2.0Статус предметаизборни
   Условљност другим предметимаНема
   Циљеви изучавања предметаУпознавање студената са основним принципима инжењерства који се односе на разумевање и дефинисање проблема који се решава, приступ у решавању проблема као и на карактеристичне фазе и особине самог процеса. Кроз идентификацију проблема и изазова који се срећу у примени стечених знања, карактеристичних послова и очекивања која се срећу у тимском раду, допринеће се бољем разумевању позиције инжењера.
   Исходи учења (стечена знања)Боље сагледавање и разумевање стандардне инжењерске праксе кроз призму тема које се срећу у области електронике и мотивација студената за даље усавршавање и стицање знања.
   Садржај предмета
   Линк ка страници предметаhttp://tnt.etf.bg.ac.rs/~19e041ie/
   Садржај теоријске наставеДефинисање основних појмова и контекста везаног за позицију инжењера у савременом свету, прегледа карактеристичних послова, изазова који се срећу у реалном радном окружењу, као и императива који се односи на разумевање и дефинисање проблема који се решава, познавања развојног процеса и приступа у примени стечених знања.
   Садржај практичне наставеУвођење појмова и презентација области је директно везана за приказ и дискусију карактеристика и особина конкретних производа и решења у форми пажљиво одабраних студија случаја.
   Литература
   1. B. V. Koen, Discussion of The Method: Conducting The Engineering Approach To Problem Solving, Oxford University Press, NY, (2003).
   2. S. R. Barley, What we know (and mostly dont know) about technical work. In Stephen Ackroyd, Rosemary Batt, Paul Thompson and Pamela Tolbert (Eds), The Oxford Handbook of Work and Organization, Oxford University Press, Oxford, (2004).
   3. Bird, J., & Bird, J. (2007). Electrical and Electronic Principles and Technology (3rd ed.). Routledge. https://doi.org/10.4324/9780080551494
   4. ELECTRICAL ENGINEERING HANDBOOK, Editors: WAI-KAI CHEN, Publisher: ELSEVIER SCIENCE BV, 2005, ISBN: 978-0-12-170960-0
   Број часова активне наставе недељно током семестра/триместра/године
   ПредавањаВежбеДОНСтудијски и истраживачки радОстали часови
   10.50.5
   Методе извођења наставеПредавања, примери студија случаја и практична настава.
   Оцена знања (максимални број поена 100)
   Предиспитне обавезеПоенаЗавршни испитПоена
   Активности у току предавањаПисмени испит50
   Практична наставаУсмени испит
   Пројекти
   Колоквијуми50
   Семинари