Навигација

13Е111ПП2 - Практикум из програмирања 2

Спецификација предмета
НазивПрактикум из програмирања 2
Акроним13Е111ПП2
Студијски програмЕлектротехника и рачунарство
Модул
Тип студијаосновне академске студије
Наставник (предавач)
Наставник/сарадник (вежбе)
  Наставник/сарадник (ДОН)
  Број ЕСПБ2.0Статус предметаизборни
  Условљност другим предметимаНема
  Циљеви изучавања предметаОсновна намена Практикума је упознавање студената са комплетним процесом развоја програма и оспособљавање за самосталaн рад у конкретном развојном окружењу. Овако конципиран, предмет има за циљ да обради и практично научи студенте свему ономе што су имали прилике да чују на настави из предмета Програмирање 2.
  Исходи учења (стечена знања)Знање основних концепата рада са развојним окружењима (извршавање програма корак по корак, праћење тренутног садржаја променљивих, преусмеравање улаза и излаза), из чега следи оспособљеност за самостално решавање програмских проблема мале или средње сложености. Практична примена наученог из предмета Програмирање 2.
  Садржај предмета
  Линк ка страници предметаhttps://rti.etf.bg.ac.rs/rti/ir1pp2/index_oo.html
  Садржај теоријске наставеНема
  Садржај практичне наставеФокус овог курса је на домаћим задацима, чије успешно решавање захтева од студената да користе знање из курса Програмирање 2. План курса такође укључује концепте рада у интегрисаним развојним окружењима као што су контролисано извршавање програма, надгледање променљивих и други. Обрада програмског система, коришћење и креирање библиотека, претпроцесорске директиве, условно превођење.
  Литература
  1. Програмски језик С са решеним задацима, девето допуњено издање усаглашено са стандардом C11, Ласло Краус, Академска мисао, 2014.
  2. Решени задаци из програмског језика С, четврто издање, Ласло Краус, Академска мисао, 2014.
  3. 21st Century C, 2nd Edition, Ben Klemens, O’Reilly Media, Inc., 2014. C Tips from the New School
  4. Програмирање 2, презентације коришћене на предавањима и вежбама, Веб сајт Катедре за РТИ Електротехничког факултета, http://rti.etf.bg.ac.rs/rti/ir1p2/materijal.html
  5. ISO/IEC 9899:2018(en), International Organization for Standardization, 2018.
  Број часова активне наставе недељно током семестра/триместра/године
  ПредавањаВежбеДОНСтудијски и истраживачки радОстали часови
  002
  Методе извођења наставеДемонстрациони часови представљају приказ рада у развојном окружењу. Домаћи задаци се периодично задају студентима, тако да имају довољно времена да се припреме за одбрану на лабораторијским вежбама. Приликом одбране домаћег задатка, испитивач проверава и знање студената из области обухваћених домаћим задатком. Испит подразумева практичну израду програма средње сложености на рачунару.
  Оцена знања (максимални број поена 100)
  Предиспитне обавезеПоенаЗавршни испитПоена
  Активности у току предавања0Писмени испит30
  Практична настава70Усмени испит0
  Пројекти
  Колоквијуми0
  Семинари0