Навигација

Партнери факултета

Више информација о партнерствима доступно је на овој страници.


Златни партнери

Електропривреда Србије (ЕПС) је једно од највећих јавних предузећа у Републици Србији чији је превасходна делатност у области енергетике: производња, дистрибуција и снабдевање електричном енергијом, као и производња угља.

Мисија Електропривреде Србије је сигурно снабдевање купаца електричном енергијом, под тржишно најповолјнијим условима, уз стално подизање квалитета услуга, унапређење бриге о животној средини и увећање добробити заједнице.

Визија Електропривреде Србије је да буде друштвено одговорна, тржишно оријентисана и профитабилна компанија, конкурентна на европском тржишту и са значајним утицајем у региону, препозната као поуздан партнер домаћим и међународним компанијама.

Већ годинама уназад, ЕПС подржава и помаже рад најважнијих државних установа, институција и удружења у области науке и образовања: Универзитета у Београду и факултета који образују стручњаке потребне електропривреди, Српске академије наука и уметности, Института Никола Тесла, Института Михајло Пупин, Савеза инжењера и техничара. ЕПС подржава и најважније струковне скупове и сајмове: CIGRE, CIRED, Енергетика, Рударство, Воде и Сајам енергетике. А кроз различите манифестације које су тематски окренуте науци, као што су Фестивал науке, Тесла дани и Ноћ истраживача, ЕПС даје свој допринос афирмисању науке. Такође, ЕПС подржава научне и едукативне кампове за најмлађе - Дечији камп „Виминацијум“ и Еко камп „Тара“.

АББ (www.abb.com) је водећа светска компанија у области енергетике и индустријске аутоматизације која својим технологијама помаже корисницима из јавног сектора, индустрије, области инфраструктуре и транспорта у унапређењу њихове продуктивности уз смањење штетног утицаја на животну средину. АББ Група послује у око 100 земаља и запошљава око 135.000 људи.

Нордеус је независна компанија за развој видео игара и творац игре “Top Eleven”, једне од најпопуларнијих спортских онлајн игара, коју игра преко 140 милиона играча широм света. Компанија је основана 2010. у Београду од стране три електроинжењера Електротехничког факултета у Београду, који су напустили своје корпоративне каријере у иностранству и вратили се у Србију са заједничком визијом игре коју желе да праве. Не само да су били одлучни да игром изграде глобални успех у индустрији игара, већ су се обавезали да ће својим радом увек правити позитивне промене за своје играче, запослене и друштво у коме живе. То је и данас једна од главних вредности компаније Нордеус.

Нордеус чини тим од преко 160 креативних професионалаца у Београду, Лондону и Даблину. Компанија изузетно много пажње поклања условима за рад, програмима за усавршавање и свеукупној добробити својих запослених, због чега је више пута била награђивана као најбољи послодавац у региону. Нордеус је у сталној потрази за глобалним стручњацима и младим талентима који желе да постану део индустрије игара.

Комтрејд је основан 1991. у Београду, као дистрибутер рачунарске опреме; данас првенствено извози знање клијентима у Америци, западној Европи, Азији и Аустралији. Од преко 2000 запослених, већина развија пословни софтвер за најуспешније светске фирме. Стратешки partners Комтрејда су ИKT гиганти Microsoft, HP, Citrix, Oracle, F5, EMC и Nutanix, а међу клијентима су и највећа европска авио компанија Ryanair, комуникацијска платформа Viber и CERN, Европски институт за нуклеарна истраживања.

За младе стручњаке жељне доказивања у свету ИКТ-а, Комтрејд је право место за наставак професионалног развоја по завршетку студија, из више разлога:

  • Имамо 16 компанија у 12 земаља на 3 континента – и сталну размену знања, култура и енергије
  • Имамо више од 1000 софтверских инжењера, што је огромна база актуелног знања
  • Наша партнерства са преко 30 водећих технолошких компанија у свету су дугогодишња
  • У свакодневном послу користимо најновије методологије – Аgile, Scrum, PMI, Quality Assurance
  • Правимо пословне софтвере и пружамо ИКТ услуге и консалтинг водећим компанијама у свету
  • Наши клијенти долазе из разних индустрија: из финансија, енергетике, здравства, телекомуникација и многих других
  • Нудимо интезивне програме обука и усавршавања
  • Готово 1/4 студената који заврше Комтрејдову летњу школу програмирања ЕДИТ постају наше колеге, са пуним ангажовањем на пројектима широм света.

Тyphoon HIL Inc. је тржишни и технолошки лидер на пољу контролера ултра високе поузданости - Hardware-in-the-Loop (C-HIL) симулације за енергетску електронику, микромреже и дистрибутивне мреже. Пружамо доказана, вертикално интегрисана решења за тестирање, заједно са најквалитетнијом корисничком подршком. Компанија је основана 2008. године и од тада креира производе који се одликују једноставношћу употребе, ненадмашивим спецификацијама, врхунском технологијом и приступачношћу. Дубоко верујемо да је "less is more" када се ради о опреми за тестирање, коју наши купци воле. Ми стојимо иза беспрекорно интегрисаног технолошког пакета, од специфичних процесора Тyphoon HIL-а и ултра-робусног нумеричког калкулатора све до уређивача шема и SCADA система.

Сребрни партнери

HDL Design House се бави пружањем услуга у области пројектовања и верификације SoC интегрисаних кола, као и развојем IP cores и симулационих модела који се користе у „System/Product Level“ симулацијама, послујући у складу са међународно признатим стандардима квалитета ISO 9001:2008 управљања квалитетом и ISO 27001:2013 управљања безбедношћу информација. Предузеће је основано 2001. и тренутно запошљава 120 инжењера који раде у развојним центрима у Београду и Ћуприји. Од свог оснивања, HDL DH изузетно успешно учествује на R&D пројектима са компанијама као што су: NXP, Fujitsu, AMD, Infineon, CEVA, Cadence, Honeywell, Broadcom, Texas Instruments, Sensirion, uBlox, Siemens, Ericsson, Intel, и друге.

ELSYS Eastern Europe је једна од водећих компанија на европском тржишту која се бави развојем комплексних интегрисаних кола и електронских система и чији инжењери располажу експертизама из различитих области која су потребна за развој дигиталних, аналогних и mixed-signal интегрисаних кола. Такође, развој системских решења, као и embedded софтвера је део нашег портфолиа. Клијенти се налазе у САД, Француској, Немачкој, Швајцарској, Израелу, Јапану, итд. ELSYS је део интернационалне ADVANS групе која је, са својих више од 1000 инжењера, специјализована у изради комплексних пројеката у области апликативног софтвера, електронских система и механике. Постије два развојна центра, у Београду и Новом Саду.

Енел је инжењеринг фирма која се бави индустријском аутоматиком и чије услуге пројектовања, производње и програмирања система аутоматског управљања користе бројни произвођачи машина као и фирме из различитих сектора индустрије које имају сопствену производњу. Поред тога Енел је развио линију машина високих перформанси за флексо штампу коју производи под брендом Vallis, www.vallis-technologies.com. Као фирма која се константно развија и посебну пажњу посвећује технолошком унапређењу својих производа и услуга Енел младим инжењерима аутоматике пружа идеалне услове за напредовање у струци и рад на најсавременијим технологијама тренутно заступљеним у индустријској аутоматици.

Компанија Roaming Networks је један од водећих систем интегратора у ИKТ индустији у Србији и региону Балкана. Пружамо професионалне услуге консалтинга, пројектовања, имплементације, интеграције и одржавања у областима радио и радио-релејних приступних мрежа, пасивних оптичких мрежа, транспортних и приступних система, ИТ инфраструктуре и дата центара и система техничке заштите. Током претходних година изградили смо јако присуство на тржиштима Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Аустрије и Немачке. Roaming Networks има преко 400 запослених. Партнерски сарађујемо са 15 светских компанија. Кроз стабилан раст и развој тежимо да проширимо пословање на нова тржишта Европе, Aмерике и Блиског Истока.

Ендава је технолошка компанија, са преко 18 година искуства у раду са водећим светским компанијама за финансије, осигурање, телекомуникације, медије, технологију и малопродају. Кроз увођење дигиталних решења, аутоматизацију процеса и агилне трансформације компанија, Ендава подржава своје клијенте од идеје до реализације. Од 2018. године акцијама Ендаве се може трговати и на њујоршкој берзи. Компанија има 5500+ запослених, од чега у Београду преко 500.

Avisto Eastern Europe je servisna komapnija specijalizovana za pružanje usluga u oblasti softverskog inženjeringa sa ekspertizama na polju Aplikativnog Softvera, DevOps, Embedded Sistema i QA & Automatizacije. Osnovana 2007 godine kao ćerka francuske kompanije Avisto, i članica Advans Grupe sa kojom predstavlja deo zajednice od više od 1000 inženjera. Avisto Eastern Europe sa kapacitetom od dva razvojna centra u Beogradu i Novom Sadu uspešno realizuje kompleksne projekte i pruža podršku internacionalnim kompanijama, visoko specijalizovanim srednjim preduzećima i start up'ovima čije poslovanje iziskuje potrebu za ekspertskim znanjem.

Велики партнери

Microsoft Development Center Serbia - MDCS, отворен је 2005. год. као четврти по реду развојни центар компаније Мајкрософт у свету. Тим MDCS-а чини више од 200 перспективних младих људи, врхунских стручњака из области компјутерских наука и примењене математике. MDCS настао је са идејом да ангажовањем талената из Србије и региона, узме активно учешће и допринесе развоју нових Мајкрософт технологија.

Vast.com је водећи вертикални претраживач и лидер у развоју Big Data технологија на тржиштима продаје возила, некретнина и путовања, са преко 30 милиона корисника месечно. Компанија развија производе за "Fortune 500" компаније, а неки од њихових клијената су AOL, Yahoo, CarFax, HomeCircle, итд. Седиште ове глобалне компаније је у Остину, Тексас, а развојни центри налазе се у Београду и Кијеву. Београдска канцеларија запошљава 140 људи.

Siemens AG, глобални технолошки лидер, 170 година препознатљив је по техничким унапређењима, иновацијама, квалитету и поузданости производа и услуга. Са више од 348.000 запослених послујући у преко 190 земаља, фокусира се на области електрификације, аутоматизације и дигитализације. Siemens у Србији послује 130 година, са циљем да непосредним деловањем допринесе развоју привреде и инфраструктуре. У Србији ради око 1.900 запослених, у свим областима у којима је активна и матична кућа.

Компанија LOGО, један од лидера у области интегрисаних решења и инжењеринга у ИКТ, основана је 1990. у Београду, а 2003. прва је отворила фабрику за производни програм за асемблажу оптичких каблова. С око 70 запослених експерата, од којих чак 20 инжењера са стручним лиценцама и сертификатима, своја ИКТ решења са успехом реализује широм Србије, Балканског региона, ЕУ и Русије.

Компанија РТ-РК д.о.о. је основана 1991. у Новом Саду и бави се пружањем услуга развоја софтвера и понудом сопствених софтверских решења у области система заснованих на рачунару, с фокусом на области мултимедије, комуникација и софтвера за аутомобилску индустрију. Са седиштем у Новом Саду и одељењима у Београду, Бања Луци и Осијеку, РТ-РК ангажује више од 800 стручњака из области информационих технологија. Акредитацијом од стране Министарства просвете Републике Србије као развојно-истраживачког института, потврђени су иновативни и научно-истраживачки потенцијали компаније.

SpiceFactory је агенција специјализована за израду иновативних дигиталних производа која су испред свог времена. Њени клијенти су традиционалне компаније из различитих индустрија - automotive, телекомуникације, ИоТ, BigData. На тржишту наступа и са СааС производима: Концепт - алат за прототиповање и корисничко тестирање апликативних интерфејса, Сава - платформа за организаторе догађаја са чет ботом као једним од начина интеракције и Cognito - чет бот платформа за финансијске и осигуравајуће институције.

М2Е је мултидисциплинарна инжењерска консалтинг компанија основана 2005. са канцеларијама у Мајамију, Вест Палм Бичу и Београду са 58 запослених инжењера из свих делова света. Фирма нуди разноврсност талента, способности и стручности у пружању инжењерских услуга: надзор и контролу квалитета у свим областима инжењеринга, вештачење у кривичним поступцима, пројектовање у областима грађевине, електротехнике и машинства. М2Е је у својој канцеларији у Београду развио сопствену апликацију за надзор и контролу квалитета која се користи на градилиштима широм наших тржишта.

Drillinginfo даје увиде намењене електропривреди и индустрији фосилних горива, засноване на платформи последње генерације засноване на индустријским подацима и енергетској аналитици. Софтвер је направљен од стране малих тимова изузетно талентованих појединаца који користе најсавременије технологије како би померили границе могућег.

Више од 48 година, АМД покреће иновације у сфери рачунарства високих перформанси, графичких и визуелизацијских технологија – градивних компоненти центара података, гејминга и тзв. урањајућих платформи. Стотине милиона корисника, водеће „Fortune 500“ компаније и врхунске научно-истраживачке институције широм света, ослањају се на АМД технологије из дана у дан, како би унапредиле свој посао, живот и забаву. АМД-ови запосленици широм планете су фокусирани на прављење фантастичних производа и померање граница могућег.

Eaton Corporation је компанија која се бави управљањем електричном енергијом и која је у 2017. години остварила приход од 20,4 милијарди америчких долара. Ми омогућавамо енергетски ефикасна решења која помажу нашим корисницима ефектно коришћење електричне, хидрауличне и механичке енергије на начин који омогућава већу снагу, сигурнији рад и мању потрошњу горива. Еатон је посвећен побољшању квалитета људских живота и околине кроз употребу наших производа и услуга. У Еатону је запослено око 96.000 људи, а компанија своје производе продаје на тржиштима преко 175 земаља. За више информација, посетите Eaton.com.

Нортал је међународна компанија за стратешке промене и технологију. Наша визија је стварање беспрекорног друштва комбиновањем процеса трансформације Естоније у дигиталног лидера и стварања промена у пословању, уз примену стратешког приступа и технологије која се базира на подацима. Нортал послује у скоро 20 земаља и запошљава преко 700 специјалиста који спроводе пројекте широког утицаја на територијама Европе, Блиског истока, Африке и Северне Америке. 2006. године, компанија Нортал отворила је канцеларију у Србији, у Београду, у којој је запослено преко 30 људи који раде на пројектима широком утицаја на Блиском истоку и у Африци. За више информација о компанији Нортал, посетите www.nortal.com.

GoDaddy обезбеђује највећу cloud платформу на свету, која је посвећена малим, независним корисницима и професионалцима на вебу. Са 18М корисника и 75М домена којима управља, GoDaddy је место где људи долазе да дају име својој идеји, направе професионални вебсајт, привуку своје клијенте и управљају својим послом.

Ubisoft Belgrade је један од Ubisoft студија широм света који се бави развојем ААА видео игара. У овом студију тренутно радимо на развоју како PC тако и конзолних верзија три велика наслова - Ghost Recon, Steep и The Crew. Будући да наш тим сачињавају млади, ентузијастични људи жељни знања, континирано се трудимо да растао и повећавамо нашу експертизу, са циљем да у Београд доведемо још занимљивије пројекте и мандате.

Од скромног експеримента на једној веб страници, од лета 2013. до данас, уз помоћ људи који верују да се из србије може пружити услуга на светском нивоу, како кроз комуникацију са корисницима, тако и кроз софтвер, FishingBooker је израстао у највећи и најуспешнији светски сервисза риболовачки туризам, активност на коју само Американци годишње потроше две милијарде долара.

Компанија NDC већ 30 година успешно послује на српском тржишту на пословима пројектовања, инжењеринга и консалтинга у области електроенергетике. Ангажована је на водећим пројектима у Србији као што је градња новог блока на термоелектрани Костолац и многим другим који су од суштинског значаја за Србију. Своју вишегодишњу сарадњу остварује са највећим фирмама у области електроенергетике као што су ЕПС, НИС, ABB, Siemens, Кинески CMEC и многи други.

Компанија Ветроелектране Балкана (WEBG) развија пројекат ветропарка Чибук 1, највећег ветропарка у Србији капацитета 158 мегавата, који се простире на површини од 37 квадратних километара, на око 50 километара од Београда, у Војводини. Ветропарк ће снабдевати струјом 113.000 домаћинстава и смањити емисију угљен-диоксида за 370.000 тона годишње. Предвиђено је да Чибук 1 почне са радом у пуном капацитету у првој половини 2019. године.

“Mikro Princ” д.о.о. основан је 1992. године, а од 1999. бави се увозом и дистрибуцијом, велепродајом и малопродајом електронских компоненета, опреме за мерење и лем алата. Компанија такође дозвољава специфичне наруџбине у складу са жељама купаца, даје препоруке за коришћење и одржавање производа.

Партнери катедри