Navigation

Donations and sponsors

Zlatni partneri ETF-a

Elektroprivreda Srbije (EPS) je jedno od najvećih javnih preduzeća u Republici Srbiji čiji je prevashodna delatnost u oblasti energetike: proizvodnja, distribucija i snabdevanje električnom energijom, kao i proizvodnja uglja.

Misija Elektroprivrede Srbije je sigurno snabdevanje kupaca električnom energijom, pod tržišno najpovoljnijim uslovima, uz stalno podizanje kvaliteta usluga, unapređenje brige o životnoj sredini i uvećanje dobrobiti zajednice.

Vizija Elektroprivrede Srbije je da bude društveno odgovorna, tržišno orijentisana i profitabilna kompanija, konkurentna na evropskom tržištu i sa značajnim uticajem u regionu, prepoznata kao pouzdan partner domaćim i međunarodnim kompanijama.

Već godinama unazad, EPS podržava i pomaže rad najvažnijih državnih ustanova, institucija i udruženja u oblasti nauke i obrazovanja: Univerziteta u Beogradu i fakulteta koji obrazuju stručnjake potrebne elektroprivredi, Srpske akademije nauka i umetnosti, Instituta Nikola Tesla, Instituta Mihajlo Pupin, Saveza inženjera i tehničara. EPS podržava i najvažnije strukovne skupove i sajmove: CIGRE, CIRED, Energetika, Rudarstvo, Vode i Sajam energetike. A kroz različite manifestacije koje su tematski okrenute nauci, kao što su Festival nauke, Tesla dani i Noć istraživača, EPS daje svoj doprinos afirmisanju nauke. Takođe, EPS podržava naučne i edukativne kampove za najmlađe - Dečiji kamp „Viminacijum“ i Eko kamp „Tara“.

ABB (www.abb.com) je vodeća svetska kompanija u oblasti energetike i industrijske automatizacije koja svojim tehnologijama pomaže korisnicima iz javnog sektora, industrije, oblasti infrastrukture i transporta u unapređenju njihove produktivnosti uz smanjenje štetnog uticaja na životnu sredinu. ABB Grupa posluje u oko 100 zemalja i zapošljava oko 135.000 ljudi.

Nordeus je nezavisna kompanija za razvoj video igara i tvorac igre “Top Eleven”, jedne od najpopularnijih sportskih onlajn igara, koju igra preko 140 miliona igrača širom sveta. Kompanija je osnovana 2010. godine u Beogradu od strane tri elektroinženjera Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, koji su napustili svoje korporativne karijere u inostranstvu i vratili se u Srbiju sa zajedničkom vizijom igre koju žele da prave. Ne samo da su bili odlučni da igrom izgrade globalni uspeh u industriji igara, već su se obavezali da će svojim radom uvek praviti pozitivne promene za svoje igrače, zaposlene i društvo u kome žive. To je i danas jedna od glavnih vrednosti kompanije Nordeus.

Nordeus čini tim od preko 160 kreativnih profesionalaca u Beogradu, Londonu i Dablinu. Kompanija izuzetno mnogo pažnje poklanja uslovima za rad, programima za usavršavanje i sveukupnoj dobrobiti svojih zaposlenih, zbog čega je više puta bila nagrađivana kao najbolji poslodavac u regionu. Nordeus je u stalnoj potrazi za globalnim stručnjacima i mladim talentima koji žele da postanu deo industrije igara.

Komtrejd je osnovan 1991. godine u Beogradu, kao distributer računarske opreme; danas prvenstveno izvozi znanje klijentima u Americi, zapadnoj Evropi, Aziji i Australiji. Od preko 2000 zaposlenih, većina razvija poslovni softver za najuspešnije svetske firme. Strateški partneri Komtrejda su IKT giganti Microsoft, HP, Citrix, Oracle, F5, EMC i Nutanix, a među klijentima su i najveća evropska avio kompanija Ryanair, komunikacijska platforma Viber i CERN, Evropski institut za nuklearna istraživanja.

Za mlade stručnjake željne dokazivanja u svetu IKT-a, Komtrejd je pravo mesto za nastavak profesionalnog razvoja po završetku studija, iz više razloga:

  • Imamo 16 kompanija u 12 zemalja na 3 kontinenta – i stalnu razmenu znanja, kultura i energije
  • Imamo više od 1000 softverskih inženjera, što je ogromna baza aktuelnog znanja
  • Naša partnerstva sa preko 30 vodećih tehnoloških kompanija u svetu su dugogodišnja
  • U svakodnevnom poslu koristimo najnovije metodologije – Agile, Scrum, PMI, Quality Assurance
  • Pravimo poslovne softvere i pružamo IKT usluge i konsalting vodećim kompanijama u svetu
  • Naši klijenti dolaze iz raznih industrija: iz finansija, energetike, zdravstva, telekomunikacija i mnogih drugih
  • Nudimo intezivne programe obuka i usavršavanja
  • Gotovo 1/4 studenata koji završe Komtrejdovu letnju školu programiranja EDIT postaju naše kolege, sa punim angažovanjem na projektima širom sveta

 

Srebrni partneri ETF-a

 

ELSYS Eastern Europe je jedna od vodećih kompanija na evropskom tržištu koja se bavi razvojem kompleksnih integrisanih kola i elektronskih sistema. Naši inženjeri raspolažu ekspertizama iz različitih oblasti koja su potrebna za razvoj digitalnih, analognih i mixed-signal integrisanih kola. Takođe, razvoj sistemskih rešenja, kao i embedded softvera je deo našeg portfolia. Naši klijenti su bazirani u SAD, Francuskoj, Nemačkoj, Švajcarskoj, Izraelu, Japan… ELSYS je deo internacionalne ADVANS grupe koja je, sa svojih više od 1000 inženjera, specijalizovana u izradi kompleksnih projekata u oblasti aplikativnog softvera, elektronskih sistema i mehanike. Imamo dva svoja razvojna centra u Beogradu i Novom Sadu.

 
 

Veliki partneri ETF-a

Microsoft Development Center Serbia - MDCS, otvoren je 2005. god. kao četvrti po redu razvojni centar kompanije Majkrosoft u svetu. Tim MDCS-a čini više od 200 perspektivnih mladih ljudi, vrhunskih stručnjaka iz oblasti kompjuterskih nauka i primenjene matematike. MDCS nastao je sa idejom da angažovanjem talenata iz Srbije i regiona, uzme aktivno učešće i doprinese razvoju novih Majkrosoft tehnologija.

 
 
 
 
 
 
 

Partneri ETF-a

Partneri katedre

Danieli Systec Danieli Systec

 

Ostali partneri

Ukoliko želite da postanete partner Elektrotehničkog fakulteta više informacija možete naći na sledećem linku.