Početna arrow Fakultet arrow Partneri fakulteta

Partneri fakulteta

Zlatni partneri ETF-a

Elektropriprevda Srbije (EPS) je jedno od najvećih javnih preduzeća u Republici Srbiji čiji je prevashodna delatnost u oblasti energetike: proizvodnja, distribucija i snabdevanje električnom energijom, kao i proizvodnja uglja.

Misija Elektroprivrede Srbije je sigurno snabdevanje kupaca električnom energijom, pod tržišno najpovoljnijim uslovima, uz stalno podizanje kvaliteta usluga, unapređenje brige o životnoj sredini i uvećanje dobrobiti zajednice.

Vizija Elektroprivrede Srbije je da bude društveno odgovorna, tržišno orijentisana i profitabilna kompanija, konkurentna na evropskom tržištu i sa značajnim uticajem u regionu, prepoznata kao pouzdan partner domaćim i međunarodnim kompanijama.

Već godinama unazad, EPS podržava i pomaže rad najvažnijih državnih ustanova, institucija i udruženja u oblasti nauke i obrazovanja: Univerziteta u Beogradu i fakulteta koji obrazuju stručnjake potrebne elektroprivredi, Srpske akademije nauka i umetnosti, Instituta Nikola Tesla, Instituta Mihajlo Pupin, Saveza inženjera i tehničara. EPS podržava i najvažnije strukovne skupove i sajmove: CIGRE, CIRED, Energetika, Rudarstvo, Vode i Sajam energetike. A kroz različite manifestacije koje su tematski okrenute nauci, kao što su Festival nauke, Tesla dani i Noć istraživača, EPS daje svoj doprinos afirmisanju nauke. Takođe, EPS podržava naučne i edukativne kampove za najmlađe - Dečiji kamp „Viminacijum“ i Eko kamp „Tara“.

ABB (www.abb.com) je vodeća svetska kompanija u oblasti energetike i industrijske automatizacije koja svojim tehnologijama pomaže korisnicima iz javnog sektora, industrije, oblasti infrastrukture i transporta u unapređenju njihove produktivnosti uz smanjenje štetnog uticaja na životnu sredinu. ABB Grupa posluje u oko 100 zemalja i zapošljava oko 135.000 ljudi.

Nordeus je nezavisna kompanija za razvoj video igara i tvorac igre “Top Eleven”, jedne od najpopularnijih sportskih onlajn igara, koju igra preko 140 miliona igrača širom sveta. Kompanija je osnovana 2010. godine u Beogradu od strane tri elektroinženjera Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, koji su napustili svoje korporativne karijere u inostranstvu i vratili se u Srbiju sa zajedničkom vizijom igre koju žele da prave. Ne samo da su bili odlučni da igrom izgrade globalni uspeh u industriji igara, već su se obavezali da će svojim radom uvek praviti pozitivne promene za svoje igrače, zaposlene i društvo u kome žive. To je i danas jedna od glavnih vrednosti kompanije Nordeus.

Nordeus čini tim od preko 160 kreativnih profesionalaca u Beogradu, Londonu i Dablinu. Kompanija izuzetno mnogo pažnje poklanja uslovima za rad, programima za usavršavanje i sveukupnoj dobrobiti svojih zaposlenih, zbog čega je više puta bila nagrađivana kao najbolji poslodavac u regionu. Nordeus je u stalnoj potrazi za globalnim stručnjacima i mladim talentima koji žele da postanu deo industrije igara.

Komtrejd je osnovan 1991. godine u Beogradu, kao distributer računarske opreme; danas prvenstveno izvozi znanje klijentima u Americi, zapadnoj Evropi, Aziji i Australiji. Od preko 2000 zaposlenih, većina razvija poslovni softver za najuspešnije svetske firme. Strateški partneri Komtrejda su IKT giganti Microsoft, HP, Citrix, Oracle, F5, EMC i Nutanix, a među klijentima su i najveća evropska avio kompanija Ryanair, komunikacijska platforma Viber i CERN, Evropski institut za nuklearna istraživanja.

Za mlade stručnjake željne dokazivanja u svetu IKT-a, Komtrejd je pravo mesto za nastavak profesionalnog razvoja po završetku studija, iz više razloga:

  • Imamo 16 kompanija u 12 zemalja na 3 kontinenta – i stalnu razmenu znanja, kultura i energije
  • Imamo više od 1000 softverskih inženjera, što je ogromna baza aktuelnog znanja
  • Naša partnerstva sa preko 30 vodećih tehnoloških kompanija u svetu su dugogodišnja
  • U svakodnevnom poslu koristimo najnovije metodologije – Agile, Scrum, PMI, Quality Assurance
  • Pravimo poslovne softvere i pružamo IKT usluge i konsalting vodećim kompanijama u svetu
  • Naši klijenti dolaze iz raznih industrija: iz finansija, energetike, zdravstva, telekomunikacija i mnogih drugih
  • Nudimo intezivne programe obuka i usavršavanja
  • Gotovo 1/4 studenata koji završe Komtrejdovu letnju školu programiranja EDIT postaju naše kolege, sa punim angažovanjem na projektima širom sveta

Srebrni partneri ETF-a

HDL Design House se bavi pružanjem usluga u oblasti projektovanja i verifikacije SoC integrisanih kola, kao i razvojem IP cores i simulacionih modela koji se koriste u „System/Product Level“ simulacijama, poslujući u skladu sa međunarodno priznatim standardima kvaliteta ISO 9001:2008 upravljanja kvalitetom i ISO 27001:2013 upravljanja bezbednošću informacija. Preduzeće je osnovano 2001. godine, i trenutno zapošljava 120 inženjera koji rade u razvojnim centrima u Beogradu i Ćupriji. Od svog osnivanja, HDL DH izuzetno uspešno učestvuje na R&D projektima sa kompanijama kao što su: NXP, Fujitsu, AMD, Infineon, CEVA, Cadence, Honeywell, Broadcom, Texas Instruments, Sensirion, uBlox, Siemens, Ericsson, Intel, i druge.

ELSYS Eastern Europe je jedna od vodećih kompanija na evropskom tržištu koja se bavi razvojem kompleksnih integrisanih kola i elektronskih sistema. Naši inženjeri raspolažu ekspertizama iz različitih oblasti koja su potrebna za razvoj digitalnih, analognih i mixed-signal integrisanih kola. Takođe, razvoj sistemskih rešenja, kao i embedded softvera je deo našeg portfolia. Naši klijenti su bazirani u SAD, Francuskoj, Nemačkoj, Švajcarskoj, Izraelu, Japan… ELSYS je deo internacionalne ADVANS grupe koja je, sa svojih više od 1000 inženjera, specijalizovana u izradi kompleksnih projekata u oblasti aplikativnog softvera, elektronskih sistema i mehanike. Imamo dva svoja razvojna centra u Beogradu i Novom Sadu.

Enel je inženjering firma koja se bavi industrijskom automatikom. Naše usluge projektovanja, proizvodnje i programiranja sistema automatskog upravljanja koriste brojni proizvođači mašina kao i firme iz različitih sektora industrije koje imaju sopstvenu proizvodnju. Pored toga razvili smo liniju mašina visokih performansi za flekso štampu koju proizvodimo pod brendom Vallis, www.vallis-technologies.com. Kao firma koja se konstantno razvija i posebnu pažnju posvećuje tehnološkom unapređenju svojih proizvoda i usluga Enel mladim inženjerima automatike pruža idealne uslove za napredovanje u struci i rad na najsavremenijim tehnologijama trenutno zastupljenim u industrijskoj automatici.

Veliki partneri ETF-a

Microsoft Development Center Serbia - MDCS, otvoren je 2005. god. kao četvrti po redu razvojni centar kompanije Majkrosoft u svetu. Tim MDCS-a čini više od 200 perspektivnih mladih ljudi, vrhunskih stručnjaka iz oblasti kompjuterskih nauka i primenjene matematike. MDCS nastao je sa idejom da angažovanjem talenata iz Srbije i regiona, uzme aktivno učešće i doprinese razvoju novih Majkrosoft tehnologija.

Vast.com je vodeći vertikalni pretraživač i lider u razvoju Big Data tehnologija na tržištima prodaje vozila, nekretnina i putovanja, sa preko 30 miliona korisnika mesečno. Kompanija razvija proizvode za "Fortune 500" kompanije, a neki od njihovih klijenata su AOL, Yahoo, CarFax, HomeCircle,... Sedište ove globalne kompanije je u Ostinu, Teksas, a razvojni centri nalaze se u Beogradu i Kijevu. Beogradska kancelarija zapošljava 140 ljudi.

Siemens AG, globalni tehnološki lider, 170 godina prepoznatljiv je po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga. Sa više od 348.000 zaposlenih poslujući u preko 190 zemalja, fokusira se na oblasti elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije. Siemens u Srbiji posluje 130 godina, sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese razvoju privrede i infrastrukture. U Srbiji radi oko 1.900 zaposlenih, u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća.

Kompanija LOGO, jedan od lidera u oblasti integrisanih rešenja i inženjeringa u IKT, osnovana je 1990. godine u Beogradu, a 2003. godine prva je otvorila fabriku za proizvodni program za asemblažu optičkih kablova. Sa oko 70 zaposlenih eksperata, od kojih čak 20 inženjera sa stručnim licencama i sertifikatima, svoja IKT rešenja sa uspehom realizuje širom Srbije, Balkanskog regiona, EU i Rusije.

Kompanija RT-RK d.o.o. je osnovana 1991. godine u Novom Sadu i bavi se pružanjem usluga razvoja softvera i ponudom sopstvenih softverskih rešenja u oblasti sistema zasnovanih na računaru, sa fokusom na oblasti multimedije, komunikacija i softvera za automobilsku industriju. Sa sedištem u Novom Sadu i odeljenjima u Beogradu, Banja Luci i Osijeku, RT-RK angažuje više od 800 stručnjaka iz oblasti informacionih tehnologija. Akreditacijom od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije kao razvojno-istraživačkog instituta, potvrđeni su inovativni i naučno-istraživački potencijali kompanije.

SpiceFactory je agencija specijalizovana za izradu inovativnih digitalnih proizvoda koja su ispred svog vremena. Naši klijenti su tradicionalne kompanije iz različitih industrija - automotive, telekomunikacije, IoT, BigData.
Na tržištu nastupamo i sa SaaS proizvodima: Koncept - alat za prototipovanje i korisničko testiranje aplikativnih interfejsa, Sava - platforma za organizatore događaja sa čet botom kao jednim od načina interakcije i Cognito - čet bot platforma za finansijske i osiguravajuće institucije.

M2E je multidisciplinarna inzenjerska konsalting kompanija osnovana 2005. godine sa kancelarijama u Majamiju, West Palm Beach-u i Beogradu sa 58 zaposlenih inzenjera iz svih delova sveta.
Firma nudi raznovrsnost talenta, sposobnosti I strucnosti u pruzanju inzenjerskih usluga: nadzor I kontrolu kvaliteta u svim oblastima inzenjeringa, vestacenje u krivicnim postupcima, projektovanje u oblastima gradjevine, elektrotehnike I masinstva.
M2E je u svojoj kancelariji u Beogradu razvio sopstvenu aplikaciju za nadzor I kontrolu kvaliteta koja se koristi na gradilistima sirom nasih trzista.

Partneri ETF-a

Partneri katedre

Ostali partneri

Ukoliko želite da postanete partner Elektrotehničkog fakulteta više informacija možete naći na sledećem linku.