Почетна arrow Факултет arrow Партнери факултета

Партнери факултета

Златни партнери ЕТФ-а

Електроприпревда Србије (ЕПС) је једно од највећих јавних предузећа у Републици Србији чији је превасходна делатност у области енергетике: производња, дистрибуција и снабдевање електричном енергијом, као и производња угља.

Мисија Електропривреде Србије је сигурно снабдевање купаца електричном енергијом, под тржишно најповолјнијим условима, уз стално подизање квалитета услуга, унапређење бриге о животној средини и увећање добробити заједнице.

Визија Електропривреде Србије је да буде друштвено одговорна, тржишно оријентисана и профитабилна компанија, конкурентна на европском тржишту и са значајним утицајем у региону, препозната као поуздан партнер домаћим и међународним компанијама.

Већ годинама уназад, ЕПС подржава и помаже рад најважнијих државних установа, институција и удружења у области науке и образовања: Универзитета у Београду и факултета који образују стручњаке потребне електропривреди, Српске академије наука и уметности, Института Никола Тесла, Института Михајло Пупин, Савеза инжењера и техничара. ЕПС подржава и најважније струковне скупове и сајмове: CIGRE, CIRED, Енергетика, Рударство, Воде и Сајам енергетике. А кроз различите манифестације које су тематски окренуте науци, као што су Фестивал науке, Тесла дани и Ноћ истраживача, ЕПС даје свој допринос афирмисању науке. Такође, ЕПС подржава научне и едукативне кампове за најмлађе - Дечији камп „Виминацијум“ и Еко камп „Тара“.

АББ (www.abb.com) је водећа светска компанија у области енергетике и индустријске аутоматизације која својим технологијама помаже корисницима из јавног сектора, индустрије, области инфраструктуре и транспорта у унапређењу њихове продуктивности уз смањење штетног утицаја на животну средину. АББ Група послује у око 100 земаља и запошљава око 135.000 људи.

Нордеус је независна компанија за развој видео игара и творац игре “Top Eleven”, једне од најпопуларнијих спортских онлајн игара, коју игра преко 140 милиона играча широм света. Компанија је основана 2010. године у Београду од стране три електроинжењера Електротехничког факултета у Београду, који су напустили своје корпоративне каријере у иностранству и вратили се у Србију са заједничком визијом игре коју желе да праве. Не само да су били одлучни да игром изграде глобални успех у индустрији игара, већ су се обавезали да ће својим радом увек правити позитивне промене за своје играче, запослене и друштво у коме живе. То је и данас једна од главних вредности компаније Нордеус.

Нордеус чини тим од преко 160 креативних професионалаца у Београду, Лондону и Даблину. Компанија изузетно много пажње поклања условима за рад, програмима за усавршавање и свеукупној добробити својих запослених, због чега је више пута била награђивана као најбољи послодавац у региону. Нордеус је у сталној потрази за глобалним стручњацима и младим талентима који желе да постану део индустрије игара.

Сребрни партнери ЕТФ-а

HDL Design House се бави пружањем услуга у области пројектовања и верификације SoC интегрисаних кола, као и развојем IP cores и симулационих модела који се користе у „System/Product Level“ симулацијама, послујући у складу са међународно признатим стандардима квалитета ISO 9001:2008 управљања квалитетом и ISO 27001:2013 управљања безбедношћу информација. Предузеће је основано 2001. године, и тренутно запошљава 120 инжењера који раде у развојним центрима у Београду и Ћуприји. Од свог оснивања, HDL DH изузетно успешно учествује на R&D пројектима са компанијама као што су: NXP, Fujitsu, AMD, Infineon, CEVA, Cadence, Honeywell, Broadcom, Texas Instruments, Sensirion, uBlox, Siemens, Ericsson, Intel, и друге.

Велики партнери ЕТФ-а

Microsoft Development Center Serbia - MDCS, отворен је 2005. год. као четврти по реду развојни центар компаније Мајкрософт у свету. Тим MDCS-а чини више од 200 перспективних младих људи, врхунских стручњака из области компјутерских наука и примењене математике. MDCS настао је са идејом да ангажовањем талената из Србије и региона, узме активно учешће и допринесе развоју нових Мајкрософт технологија.

Vast.com је водећи вертикални претраживач и лидер у развоју Big Data технологија на тржиштима продаје возила, некретнина и путовања, са преко 30 милиона корисника месечно. Компанија развија производе за "Fortune 500" компаније, а неки од њихових клијената су AOL, Yahoo, CarFax, HomeCircle,... Седиште ове глобалне компаније је у Остину, Тексас, а развојни центри налазе се у Београду и Кијеву. Београдска канцеларија запошљава 140 људи.

Партнери ЕТФ-а

Остали партнери

Уколико желите да постанете партнер Електротехничког факултета више информација можете наћи на следећем линку.