Pretraga
Vebmejl za zaposlene

Vebmejl za studente

Instaliran je novi digitalni sertifikat!
Da biste mogli bez problema da pristupate mail serveru (kao i drugim zaštićenim ETF-ovim serverima) molimo instalirajte odgovarajuće ETF-ove sertifikate. Detaljnije...naslovna.jpg

Aktuelno

Obaveštenje

Obaveštavaju se kandidati koji su podneli prijave na raspisane konkurse za zanivanje radnog odnosa, a pošiljka im se vratila, da je Fakultet postigao dogovor sa Poštom i da će prihvatiti sve pismene pošiljke koje su poslate u tom periodu i da je neophodno da ponovo pošalju konkursnu dokumentaciju.

Vesti

Upis na osnovne akademske studije bez polaganja prijemnog ispita

[25.08.2015 14:19]

strong>U drugom, septembarskom, upisnom roku, na Elektrotehnički fakultet, prema konkursu Univerziteta u Beogradu, prijavljuju se za upis i kandidati koji imaju pravo upisa bez polaganja prijemnog ispita , i to: Lice koje ima stečeno visoko obrazovanje na akademskim studijama prvog stepena, odnosno visoko obrazovanje stečeno prema odredbama zakona koje su važile pre donošenja Zakona o visokom obrazovanju; Student osnovnih akademskih studija drugog fakulteta upisan na studijski program iz oblasti Elektrotehničko i računarsko inženjerstvo, koji je položio sve ispite prve studijske godine, odnosno ostvario dovoljan broj ESPB bodova (najmanje 60 ESPB bodova). Uslove upisa propisuje Veće Fakulteta svojom odlukom, na predlog Komisije za studije I stepena; Lice kome je prestao status studenta na ovom ili drugom fakultetu iz oblasti Elektrotehničko i računarsko inženjerstvo, ako je prethodno položilo sve propisane ispite na prvoj godini studija, odnosno ako je ostvarilo dovoljan broj ESPB bodova (najmanje 60 ESPB bodova). Uslove upisa propisuje Veće Fakulteta svojom odlukom, na predlog Komisije za studije I stepena.

Drugi upisni rok na osnovne akademske studije za školsku 2015/2016. godinu

[24.08.2015 14:56]

Na osnovu odluke Vlade Republike Srbije, u drugom, septembarskom, upisnom roku Elektrotehnički fakultet može upisati 4 studenta, na studijskom programu Elektrotehnika i računarstvo, u statusu studenata koji se finansiraju iz budžeta. U drugom, septembarskom, upisnom roku na Elektrotehnički fakultet mogu se upisati državljani Republike Srbije i strani državljani koji su srednju školu završili u inostranstvu, a nisu konkurisali u prvom upisnom roku. Ovi kandidati moraju ostvariti minimum bodova, koliko je imao poslednji upisani student na teret budžeta, na studijskom programu Elektrotehnika i računarstvo, u junskom upisnom roku, i oni se upisuju preko ukupne kvote iz dozvole za rad. Na osnovu konkursa koji je raspisao Univerzitet u Beogradu (opšti uslovi konkursa) prijava na konkurs je 01, 02. i 03. septembra 2015. godine, od 11 do 14 časova, u Studentskom odseku (soba 92).

Novi ciklus Linux kurseva

[20.08.2015 14:08]

L100 - Uvod u Linux i napredna upotreba
Počinje 05.10.2015. 17:00,
2 puta nedeljno po 3 časa od 17h-20h
(ponedeljak, sreda)

L200 - Osnove Linux administracije i umrežavanja
Počinje 30.11.2015. 17:00,
2 puta nedeljno po 3 časa od 17h-20h
(ponedeljak, sreda)

Prijavite se za kurseve Linux akademije.
Prijava je u toku →

FRANCUSKO SRPSKI PROGRAM SARADNjE PAVLE SAVIĆ

[11.08.2015 14:28]

Od 17. jula 2015. aplikacija za konkurisanje dostupna na sajtovima: Za ekipe iz Francuske: www.campusfrance.org/ rubrika appel à candidatures. Za ekipe iz Srbije : http://www.institutfrancais.rs/srp/07d.html

EEN Horizon 2020 Sajam projekata i ideja 2015

[30.07.2015 13:26]

Univerzitet u Beogradu, Evropska mreža preduzetništva i njena Sektorska grupa za mikro i nanothenologije Vas pozivaju na info-dan i Horizon 2020 Sajam ideja i projekat sa posebnim naglaskom na nanomaterijale i nove tehnologije. Evropska mreža preduzetništva, kao najveća evropska mreža za poslovnu podršku, nudi raznoliku pomoć za uključivanje u poslovne i razvojne tokove Evropske unije - istraživačima, naučnim institucijama, malim i srednjim preduzećima u Srbiji. Sektorska grupa za mikro nanotehnologije okuplja tehnološke brokere Evropske mreže preduzetništva, specijalizovane za podršku aktinosti u oblasti novih tehnologija. Učesnici treba da se registruju do 15. septembra 2015., na Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. , poželjno je poslati kratak apstrakt ideje za projekt. Pošto je broj prezentacija ograničen prioritet će biti prema redu kojim su pristigle. Skup se održava 29. septembra 2015. na petom spratu Mašinskog fakulteta Univerzitata u Beogradu (Ul. Kraljice Marije 16) od 9:00-17:15.

Radno vreme službi Fakulteta

[17.07.2015 21:29]

Na Elektrotehničkom fakultetu službe neće raditi u vreme korišćenja kolektivnog godišnjeg odmora odnosno u periodu 20.07.2015 - 24.08.2015. godine.

Prezentacija "Sistem za interaktivni tretman i evaluaciju stanja dece sa autizmom"

[01.07.2015 17:11]

Pozivamo Vas na prezentaciju inovacionog projekta „Sistem za interaktivni tretman i evaluaciju stanja dece sa autizmom“ koju organizuje Inovacioni centar Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu u saradnji sa udruženjem „ABA tretman za decu sa autizmom u Srbiji”. Prezentacija će se održati u subotu, 04. jula 2015. godine u Beogradu u svečanoj sali Elektrotehničkog fakulteta (I sprat), Bulevar kralja Aleksandra 73, sa početkom u 11 časova. Cilj prezentacije je upoznavanje javnosti, ali i roditelja, stručnjaka, istraživača i aktivista koji se iz perspektive različitih disciplina, teorijski i praktično bave edukacijom i rehabilitacijom osoba sa poremećajem autističkog spektra, sa rezultatima ovog projekta i mogućnostima korišćenja modernih tehnologija u radu sa decom sa poremećajem autističkog spektra.

Promocija upisa 100 brucoša na Odseku za softversko inženjerstvo

[02.06.2015 14:41]

Ove godine Elektrotehnički fakultet upisuje dvanaestu generaciju na svoj najmlađi studijski program, Softversko inženjerstvo (SI). Odsek za SI je osnovan 2004. godine, a 2007. godine je akreditovan kao poseban studijski program. 2004. godine je upisano 42 studenta, a od školske 2013/2014. godine upisna kvota je proširena na 100 studenata, zbog rastuće potražnje ove vrste kadrova u zemlji i inostranstvu. Prošle godine imali smo 18 brucoša sa 100 poena na prijemnom ispitu, a među prijavljenima je bilo 12 nosilaca nagrada na republičkim takmičenjima iz matematike, informatike i fizike, što svedoči o kvalitetu budućih studenata. subota, 6. jun 2015. u 11:00 Svečana sala Zgrade tehničkih fakulteta, Beograd

arhiva vesti

Predavanja

On Cascade Outages and Catastrophic Power System Blackouts and Their Mittigation

Predavač:
Prof. Dr.-Ing. Vladimir Terzija, Humboldt Fellow, SMIEEE, The University of Manchester, UK IEEE Senior Member
Vreme:
ponedeljak 24. avgust 2015 godine u 14 časova
Mesto:
sala "microsoft", na prvom spratu Računskog centra, ETF

arhiva predavanja

Konkursi

Khaoticen: Praksa za više praktikanata-programera

[26.08.2015 16:48]

Kompanija Khaoticen, sa razvojnim odeljenjima u Srbiji i sa prisustvom na tržištu Rusije, centralne i istočne Evrope, Bliskog istoka i Afrike, lider je u oblasti razvoja softvera i zaštite informacija. U razvojno-istraživačko odeljenje u Beogradu, poziva diplomce i studente završnih godina osnovnih i master akademskih studija Elektrotehničkog fakulteta na praksu u trajanju od 3 meseca sa mogućnošću zaposlenja po završetku prakse. Praksa za više praktikanata-programera.

MHT Balkan d.o.o.: Junior Java Developer

[24.08.2015 16:30]

MHT Balkan d.o.o. - Serbian branch of Italian company MHT s.r.l. which is part of Engineering group, (www.mhtnet.net), an absolute Italian leader in the information technology sector and software with branches in Italy, Belgium, Brazil, Argentina, US and now also in Serbia. We are looking for new colleague: Junior Java Developer

Comtrade Scholarship for study at the Master’s level at the University of Ljubljana

[13.08.2015 12:01]

Call for applications for the Comtrade Scholarship for study at the Master’s level at the University of Ljubljana,Faculty of Computer and Information Science. The Faculty of Computer and Information Science and Comtrade offer a Comtrade Scholarship for full-time study at the Master’s level at the University of Ljubljana, Faculty of Computer and Information Science, Ljubljana, Slovenia, for female foreign citizens from Serbia and Bosnia and Herzegovina. Funding will be provided for one scholarship for study at the Master’s programme in Computer and Information Science. The scholarships are open to foreign female citizens from Serbia and Bosnia and Herzegovina enrolling in the Master’s programme in the academic year 2015/2016.

PhD positions in the Software Lab at TU Darmstadt, Germany

[03.08.2015 08:56]

We are looking for students interested in joining the Software Lab as PhD students. The Software Lab conducts research at the intersection of software engineering and programming languages, with a focus on tools and techniques for constructing reliable, efficient, and secure software. General areas of research include: Dynamic program analysis, Static program analysis, Test case generation

Wireless Media: Junior C# Developer

[03.08.2015 08:52]

Wireless Media is a dynamic, innovative IT company. We design and develop our own web and mobile IT solutions, and partner with some of the most recognizable mobile brands and leading telecoms, in the region and worldwide. Our company culture encourages creativity and promotes leadership, entrepreneurship and audacity. We are seeking Junior C# developer to join our team. Junior C# developers build innovative multi-tier web applications that serve multiple platforms such as web, mobile, tablets and beyond. You will be working in a startup-like Agile environment, interacting on a daily basis with the Project Manager and designers and reporting to Team Leader. You will be engaging with coding, testing, correcting and documenting applications from supplied specifications, using agreed standards and tools.

RT-RK.doo: Sistem softver inženjer i Kompajler inženjer

[28.07.2015 22:21]

RT-RK.doo traži mlade talente, studente završnih godina i postdiplomce koji bi se priključili našem inženjerskom timu. RT-RK je kompanija koja postoji već 24 godine i trenutno brojimo preko 600 zaposlenih u Beogradu, Novom Sadu, Banja Luci i Osijeku. Fokus našeg interesovanja je pružanje usluga razvoja softvera i ponuda sopstvenih softverskih rešenja u oblasti digitalne televizije, softverskih alata, automotive industrije, automatizacije u kući itd. Trenutno imamo otvorene pozicije - Sistem softver inženjer i Kompajler inženjer.

Posao u kompaniji Wireless Media

[14.07.2015 22:51]

Beograd, 14.7.2015. - Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu u saradnji sa kompanijom Wireless Media poziva diplomirane studente i studente završnih godina Elektrotehničkog, Matematičkog i Fakulteta organizacionih nauka da se prijave na konkurs za posao Junior C# Developer. Prijavljivanje traje do kraja jula meseca.

HTEC - Internship in Belgrade

[13.07.2015 22:56]

Expert in anything was once a beginner. You are a student or graduate. Now is the time to try your academic knowledge in real business at a high technology industry. With HTEC internship, you can explore your passion for high tech, business and innovation, which is ideal for gaining valuable career experience or completing projects and written works. We offer experience in highly respected top professional team and provide possibility to move on further career in HTEC. We are looking for talented, driven and motivated students to help in creating things that facilitate people’s lives, and if you feel ready for this step, do not hesitate to send us your CV and a cover letter in English to the following e-mail: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.

Veriest Serbia: Verification Engineers

[08.07.2015 10:51]

Veriest Serbia is looking for experienced verification engineers to join our R&D center in Belgrade. Veriest is an international ASIC and FPGA design house, providing advanced design, verification solutions and IPs. We serve leading clients in industries such as networking, data communications, consumer electronics and wireless communications, applying our innovative methodologies and proven expertise to provide our customers with an unsurpassed competitive edge. Veriest is based in New Belgrade, Serbia and in Tel Aviv, Israel. We are currently seeking for highly motivated verification engineers to join our fast-growing team in Belgrade.

msg global solutions program za talente

[03.07.2015 15:38]

Ovim putem tražimo mlade talentovane i motivisane ljude sa dobrim znanjem engleskog jezika da se pridruže našem timu. Nakon perioda plaćenog programa za talente, kandidatima sa najboljim rezultatima i pokazanim interesovanjem se pruža mogućnost zaposlenja i prilika da rade na međunarodnim projektima u dinamičnom okruženju i mladom kolektivu. Za diplomce, apsolvente i studente IT usmerenja.

Letnja stručna praksa u Ministarstvu

[03.07.2015 11:37]

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja otvorilo je konkurs za letnju studentsku praksu u grupi za razvoj informacionog sistema, koja je deo Sektora za razvoj i visoko obrazovanje. Studentima se otvara mogućnost da kroz stručnu praksu, steknu praktična znanja iz oblasti informacionih tehnologija i njihove primene u obrazovnom sistemu. Mogu se projaviti studenti koji imaju znanje iz programiranja i veb dizajna.

Vast.com - Software Engineer

[01.07.2015 16:49]

Vast.com is the leader in vertical search for cars, travel and real estate. A successful, thriving Internet start- up, Vast provides its decision-making tools to customers and sellers in the midst of complicated purchases. Through Fortune 500 publishers such as Yahoo!, USAA, CarFax, Southwest, and AOL, Vast supports consumers through the lengthy sales cycles involved in the biggest monetary decisions of their lives: their homes, their cars, and their vacations.

arhiva konkursa

Konkursi za nastavnike i asistente